La memòria del ramat: la veu de l’experiència

En col·laboració amb l’IPHES i les Coves de l’Espluga de Francolí

Activitat

Taller sobre memòria i pastura

Quan?

15.05.24
De 16 a 18.30 h

On?

Punt de trobada:
Coves de l’Espluga de Francolí

tarifa d’accés

Gratuït

Inscripcions

Amb inscripció prèvia

El proper dimecres 15 de maig de 2024, l’IPHES, les Coves de l’Espluga i el Museu Terra organitzen l’activitat La memòria del ramat, una activitat adreçada a majors de 65 anys.

Es tracta d’una iniciativa vinculada al projecte Arqueologia i prehistòria, que estudia els orígens de la ramaderia i se centra en la recuperació de sabers sobre oficis tradicionals, com per exemple, la ramaderia o l’agricultura. 

L’activitat constarà de dues parts, que tenen com a nexe d’unió l’arqueologia. 

En primer lloc, es farà una visita a les Coves de l’Espluga, freqüentades per pastors i agricultors des de l’inici del neolític. Arqueòlegs del IPHES-CERCA, que han treballat a les Coves, ens posaran en context i ens explicaran com treballaven i com vivien les comunitats neolítiques fa uns 8.000 anys. 

Després, ens traslladarem al Museu Terra per intercanviar coneixements i experiències. Us animeu a recordar la vostra joventut? A parlar sobre els oficis tradicionals? Teniu fotografies antigues o objectes relacionats amb oficis tradicionals? Són molt diferents dels que s’usaven fa 8.000 anys? No dubteu a portar-los! 

L’activitat anirà a càrrec de Josep Maria Vergès i Patricia Martín, arqueòlegs i investigadors de l’IPHES-CERCA, que duu a terme el projecte La memoria del rebaño, finançat per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades. 

Inscripcions

La inscripció al taller és gratuïta però cal realitzar inscripció prèvia ja que les places són limitades. La inscripció es pot realitzar presencialment al Museu, de forma telefònica o en línia.

Per a qualsevol dubte podeu contactar amb el Museu a través del 977 870 576 o del correu info@museuterra.cat

organitza

amb el suport de

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!