Tallers de cistelleria
Per a adults
Activitat
Taller formatiu
Quan?
06.04.24 i 25.05.24
(dues edicions)
De 10 a 14 h
On?
Sala Barcelona del Museu Terra (Poblenou)
Preu inscripció
50 €
Consulta la Política de compra
Inscripcions
En línia
T’agradaria saber fer cistells?
Ara pots aprendre’n a la Sala Barcelona del Museu Terra al Poblenou! Apunta’t al taller de cistelleria destinat a adults del dissabte 6 d’abril o del dissabte 25 de maig de 2024, impartits per la cistellera Anna Sínia.
Amb una durada de 4 hores (de 10 a 14 h), amb aquest taller aprendràs confeccionar un cistell a partir de tècniques utilitzades pels nostres avantpassats. Una proposta formativa que divulga i posa en valor l’ofici de la cistelleria.
La cistelleria ha estat en la quotidianitat de les nostres vides fins a finals del segle passat. En aquest taller, coneixerem el vímet, una fibra vegetal amb la qual es teixeixen cistells, coves, paneres i una infinitat de peces cistelleres. Farem una fruitera amb la tècnica «Cul de queixal», que s’utilitza molt sovint dins de la cistelleria tradicional i que és típica catalana.
Es tracta d’un taller relacionat amb l’àmbit Viure de la mostra Peus a terra, que pretén oferir una visió integral del procés de producció de la cistelleria en contraposició a l’alienació de què parla l’exposició.
Inscripcions
El taller té un preu de 50 € per persona. Per realitzar la inscripció cal realitzar el pagament del taller en línia de forma avançada.
Per a qualsevol dubte podeu contactar amb el Museu a través del 977 870 576 o del correu info@museuterra.cat
Les places són limitades.
Anna Sínia
L’Anna Sínia és cistellera i sargaire a Vimbodí i Poblet i lidera un projecte basat en la recuperació de tècniques cistelleres i de divulgació de l’ofici, que ha esdevingut una eina social d’arrelament al territori, així com una eina terapèutica per treballar amb gent gran i persones amb risc d’exclusió social. A Vimbodí i Poblet cultiva els vímets de manera ecològica, amb la intenció de ser autosuficient en un futur proper.
El 2019 va contribuir a crear l’Associació Terra de Mans per fomentar el desenvolupament rural i la recuperació d’oficis antics. L’associació treballa per a la divulgació i preservació de sabers ancestrals que ens ajuden a tenir una relació de simbiosi amb el medi.
organitza
amb el suport de