Fer conserves és la millor manera d’aprofitar l’abundància de fruites i verdures de temporada i poder gaudir-ne durant tot l’any.

El curs destinat a adults d’aquest mes de setembre ens introduirà en l’art de la conserva, per aprendre a preservar els aliments de manera segura i amb tots els seus nutrients. Barrejarem tradició i innovació, tot fent conserves dolces (almívars, melmelades i compotes) i salades (samfaines i salses) amb l’objectiu de tenir sempre disponibles les elaboracions més útils per a casa nostra i assegurant-nos que, durant tot l’any, podrem gaudir d’aquell gust que tant ens agrada!

Anirà a càrrec de Guillem Figueras Moreu i es farà el divendres 15 de setembre, de 17 a 19 h, i continuarà el dissabte 16 de setembre, de 9.30 a 13.30 h i de 15 a 19 h.

Durant el curs utilitzarem alguns dels estris i les nocions dels professionals aplicades a les tècniques casolanes. Per participar al curs no es necessita cap coneixement previ.

Cada alumne ha de portar davantal i un ganivet.

Aquest curs de temporada forma part del programa de formació Back to basics del Museu de la Vida Rural per a aquest 2023.

INSCRIPCIONS

El curs té un preu de 60 € per persona. Per realitzar la inscripció cal realitzar el pagament del curs per avançat, que es pot fer en línia, presencialment o per telèfon.

Per a qualsevol dubte podeu contactar amb el Museu a través del 977 870 576 o del correu info@museuvidarural.cat

Les places són limitades.

GUILLEM FIGUERAS MOREU

Historiador i màster en investigació d’història contemporània. Després d’una incursió en la docència i d’haver tastat el món de la traducció i l’edició, es va decantar per la vida al camp. No ha deixat mai de realitzar activitats d’educació en el lleure i segueix participant en projectes de recerca i divulgació científica en els àmbits de la història local i l’etnobotànica. També ha treballat en diverses cuines i, des del 2012, és recol·lector i elaborador de conserves. Experimentador a la cuina i recuperador d’antigues receptes utilitza ingredients vegetals insòlits. 

És soci d’Els Corremarges, cooperativa de treball sense ànim de lucre que desenvolupa línies d’activitats al voltant de l’etnobotànica, l’estudi de les relacions entre societats humanes i comunitats vegetals, amb l’objectiu de protegir i millorar la biodiversitat tot recuperant i promovent els coneixements populars sobre la vegetació. Fan recerca històrica i etnobotànica, xerrades i tallers per a tots els públics de divulgació dels usos de les plantes. També són productors i recol·lectors i elaboren conserves amb fruits silvestres i oblidats. 

u

Activitat

Curs de formació

Quan?

15 i 16 de setembre de 2023
Divendres, de 17 a 19 h
Dissabte, de 9.30 a 13.30 h i de 15 a 19 h

On?

Museu de la Vida Rural

p

Preu inscripció

60 €
j

Inscripcions

En línia, presencialment o al 977 870 576

Amb el suport de:

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!